Maneres de cuidar i estalviar l’aigua

Destacat / Estalvi d'aigua / Novetats Comentaris tancats a Maneres de cuidar i estalviar l’aigua
Maneres de cuidar i estalviar l’aigua

L’aigua és un dels recursos més valuosos del planeta i ocupa casi tres quartes parts de la superfície de la terra, encara que només un 3% és dolça.

La vida va començar a l’aigua i sense ella, cap esser viu podria existir.

Cada vegada que bevem aigua, aquesta és nova per nosaltres. Però no ho és en si mateixa. Ha estat reciclada una vegada i una altre des dels principis del univers per diverses formes de vida. Des de les primeres molècules, els dinosaures, les plantes i tota la resta formes vives inclosos els humans.

Així que: · Repara les fuites d’aigua de casa, per petita que sigui al cap de l’any pot representar milers de litres. · Al primer indici que apreciïs d’aigua pel carrer o per qualsevol camí truca a la teva empresa subministradora. Nosaltres ens en encarregarem. · Mantingueu I’aixeta tancada quan no s’utilitzi. Per una aixeta oberta ragen 12 litres d’aigua en 1 minut. · No deixis mai una aixeta mal tancada, Una aixeta que gotegi pot perdre tins a 50 litres d’aigua al dia. · Mantingueu la cisterna del vàter en bon estat. Una cisterna que no tanca correctament pot arribar a perdre fins a 250 litres al dia. · Utilitzeu la dutxa en comptes de la banyera. Amb I’aigua que es consumeixen un bany es poden fer 3 dutxes. L’estalvi d’una dutxa envers un bany és de 100 litres cada vegada. · Instal·la airejadors a totes les aixetes de casa. Son molt econòmics i estalvien molta aigua. · No utilitzeu el vàter com a paperera o cendrer. Cada vegada que es buida la cisterna del vàter de la cadena es gasten 10 litres. · No llencis mai dissolvents, àcids ni olis al desaigua. · Procura consumir productes que no promoguin la tala d’arbres o la desforestació de boscos. És on es “cultiva” l’aigua per nosaltres. · Cuida els rius i les seves lleres. · Es preferible utilitzar el rentavaixelles i la rentadora a plena càrrega que rentar els plats a mà. Els aparells d’avui en dia utilitzen menys aigua. · Utilitza poca aigua per cuinar, el sabor i els nutrients se’n van amb l’aigua i un cop cuinat, utilitza l’aigua de la cocció per preparar un bon caldo o per regar les plantes, t’ho agrairan! · Al bany és on més aigua consumim, posem-hi atenció. · Quan et rentis les mans tanca l’aixeta mentre t’ensabones. · A la dutxa, mentre esperis que s’escalfi l’aigua aprofita la freda per omplir un cubell per fregar el terra o per les plantes o utilitza una olla per cuinar. · Mentre et raspallis les dents tanca l’aixeta. · Al wc utilitza la vàlvula de doble polsador. Si és un wc antic pots posar a la cisterna un parell d’ampolles d’aigua plenes, estalviaràs tres litres cada vegada que desaigüis. · Rega les plantes al vespre o bé a primera hora del matí per evitar la evaporació i procura plantar plantes autòctones, estan adaptades al clima i necessitaran menys aigua.